Restefest
Lyst til chips? Drop de unødvendige poser i butikken, og lav dine egne chips. Det er både enkelt og utrolig godt – en perfekt måde at udnytte rodfrugter, der begynder at blive gamle!
Har du nogle gamle kartofler og en træt pecorino tilovers? Godt, så kan du byde på luksuriøse cacio e pepe-chips. En halv bakke creme fraiche og rødbeder, som synger på sidste vers? Varm ovnen, og tag mandolinen frem, en time i ovnen, så er fredagshyggen reddet. Har du nogen sødkartoffel- og avocadorester ...? Ja, du har sikkert fanget den nu. Med lidt fantasi bliver rester til festmad! Nedenfor finder du tre chipstips baseret på køkkenskabets glemte helte.
cacio e pepe-chips:
Skyl og tør kartoflerne. Varm olie op til 150 grader i en gryde med tyk bund. Skær kartoflerne i skiver på en mandolin, ca. 2 mm tykke skiver. Friter i omgange af ca. 3 minutter. Lad det løbe af på papir fra en køkkenrulle. Krydr med revet pecorino og nymalet sort peber, mens chipsene fortsat er lidt varme.
SØDKARTOFFELCHIPS MED GUACAMOLE:
Skær sødkartoflen ud på en mandolin, og læg den på en plade med bagepapir. Pensl med olivenolie på begge sider. Bag i ovnen ved 125 grader i 25-30 minutter. Strø salt på, inden chipsene er afkølet, og server med guacamole.
RØDBEDECHIPS MED GEDEOSTDIP:
Varm ovnen op til 100 grader. Skræl og skær rødbederne i skiver på en mandolin, ca. 2 mm tykke skiver. Læg skiverne på en plade med bagepapir. Pensl med rapsolie, og strø salt på. Lad chipsene tørre i ovnen, ca. 1 time. Server med dejlig dip lavet af gedeost, creme fraiche og lidt honning.
MANDOLIN
Japanske Benriner er blevet verdenskendt for deres smidige, syleskarpe mandoliner. Mandolinerne har blade, som kan skiftes ud ved udskæring i strimler og julienne, samt en trinløs indstilling til de rette knivblade. Bladene er håndslebet i rustfrit stål af højeste kvalitet og er lige så overlegent skarpe som japanske kokkeknive.
LES MER