
KNIVE I SAMURAISTÅL
I Japan vækker ordet ”tamahagane” en glød hos alle med interesse for knive. Navnet kommer fra det sagnomspundne stål, der bruges ved fremstilling af samuraisværd. Der ligger en symbolik i, at Tamahagane har valgt navnet til sin virksomhed. Deres knive har nemlig samme opbygning som et traditionelt samuraisværd, med hårdt stål i æggen og blødt, slidstærkt stål i de øvrige dele.
FREMSTILLING
Tamahagane fremstilles i Tsubame i Japan. Fabrikken drives af knivproducenter i anden generation, men håndværket bag knivene er betydeligt ældre. Knivene fremstilles på samme måde som traditionelle samuraisværd, af en kombination af hårdt og blødt stål. Det hårde stål gør, at æggen kan slibes sylespids, mens det bløde stål gør bladet udholdende og slidstærkt. Noget andet, der udmærker Tamahaganes produktionsproces, er den særlige slibning, der giver knivene en mikroskopisk runding fra ryg til spids. Knivbladet bliver ekstra robust uden at miste sin ekstreme skarphed.

BAG KULISSERNE HOS TAMAHAGANE
En moderne køkkenkniv og et traditionelt samuraisværd har flere ligheder, end man lige tror. Tamahagane fremstiller sine knive i overensstemmelse med ældgamle japanske traditioner.
LÆS MEREGARANTI & PLEJE
Tre år fra indkøbsdatoen, og datoen skal dokumenteres med kvittering. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi.