I Japan vækker ordet ”tamahagane” en glød hos alle med interesse for knive. Navnet kommer fra det sagnomspundne stål, der bruges ved fremstilling af samuraisværd. Der ligger en symbolik i, at Tamahagane har valgt navnet til sin virksomhed. Deres knive har nemlig samme opbygning som et traditionelt samuraisværd, med hårdt stål i æggen og blødt, slidstærkt stål i de øvrige dele.
Tamahagane fremstilles i Tsubame i Japan. Fabrikken drives af knivproducenter i anden generation, men håndværket bag knivene er betydeligt ældre. Knivene fremstilles på samme måde som traditionelle samuraisværd, af en kombination af hårdt og blødt stål. Det hårde stål gør, at æggen kan slibes sylespids, mens det bløde stål gør bladet udholdende og slidstærkt. Noget andet, der udmærker Tamahaganes produktionsproces, er den særlige slibning, der giver knivene en mikroskopisk runding fra ryg til spids. Knivbladet bliver ekstra robust uden at miste sin ekstreme skarphed.
En moderne køkkenkniv og et traditionelt samuraisværd har flere ligheder, end man lige tror. Tamahagane fremstiller sine knive i overensstemmelse med ældgamle japanske traditioner.
Tre år fra indkøbsdatoen, og datoen skal dokumenteres med kvittering. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi.
Meny
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på siden
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik, tilpasse indhold og annoncer.
Du kan altid slette gemte cookies i "avancerede indstillinger" i din browser.