Blog
Global Z – fremtidens køkkenkniv
Øget slidstyrke, bedre holdbarhed og friktionsfri skæring. Mød den nye kokkekniv Global Z!
Publiseret af Siw Poulsen 31-10-2025
Entrecote med morkel- og pebersauce & sauterede bønner
Når entrecôte tilberedes på den rette måde, bliver kødet utroligt mørt og fyldt med smag. Bliv inspireret af vores opskrift og stegetips.
Publiseret af Siw Poulsen 16-10-2025
Meet the family
Global, Global Sai og Global Z. Hvad er egentlig forskellen mellem Globals serier? Her er de egenskaber, der får knivene til at stikke ud.
Publiseret af Lena Unger 15-10-2025
Bunmeis knivguide
Et snit af tradition. En smag af fremtiden. Lær mere om knivmærket Bunmei og alle de skarpe modeller i kollektionen.
Publiseret af Siw Poulsen 14-10-2025
Sådan vælger du den rigtige stegepande
Rustfrit stål, belagt eller carbonstål – hvilken stegepande vælger du? Vi hjælper dig med at finde den rette.
Publiseret af Siw Poulsen 06-10-2025
Sådan fungerer Pulltex AntiOx
Tid til at stoppe med at spilde vin og i stedet nyde hver vinflaske fuldt ud – fra første til sidste dråbe. Pulltex AntiOx er en lifesaver når det kommer til åbne flasker!
Publiseret af Siw Poulsen 17-09-2025
Krydret røding med rabarberponzu & fennikel
Imponér dine middagsgæster med krydret røding. En perfekt kombination af Japan og Skandinavien!
Publiseret af Siw Poulsen 16-09-2025
Pighvar med kombusmørsauce, grøn asparges & ramsløg
Kombinationen af sprød fisk, friske forårsgrøntsager og en smagfuld smørsauce gør denne ret til en ægte fuldtræffer.
Publiseret af Siw Poulsen 16-09-2025
Knivhåndværk fra Yoshikin
I hænderne på de kyndige knivmagere hos Yoshikin væves japansk filosofi, traditionelt håndværk og moderne design sammen til et enkelt og stilistisk udtryk.
Publiseret af Nellie Karlsson 16-09-2025
Sprød kylling med syrlig sirupssauce og panzanella-salat
En ny kyllingeret at forelske sig i! Her serverer vi en sprødstegt kyllingelårfilet, perfekt balanceret med en syrlig sauce og en sprød salat.
Publiseret af Siw Poulsen 09-09-2025
Temaki – sushi-tacos
Synes du, at hjemmelavet sushi virker besværligt? Temaki, eller sushi-tacos, er en afslappet variant, der er perfekt at servere til familie eller venner.
Publiseret af Siw Poulsen 08-09-2025
Pocheret Ørred med gule beder, brunet smør-hollandaise & svedet grønkål
Byd på Ørred! Vores bedste trick er at pochere fisken i en smagfuld lage med hvidvin og krydderier.
Publiseret af Siw Poulsen 08-09-2025
Tomatmad med vildand
En af stjernekokken Gustav Leonhardts yndlingsopskrifter! En luksuriøs men enkel mad, hvor saftig vildand møder solmodne tomater og cremet burrata.
Publiseret af Siw Poulsen 27-08-2025
Bondeomelet
Ny weekendfavorit? En luftig bondeomelet fyldt med smeltet ost og frisk persille. Opskriften kommer fra den professionelle kok Gustav Leonhardt.
Publiseret af Siw Poulsen 27-08-2025
Pandekage med flamberet ananas
Klassiske pandekager – med et tropisk twist. Følg Gustav Leonhardts eksempel og top dine pandekager med karamelliseret ananas, flamberet i rom.
Publiseret af Siw Poulsen 27-08-2025
Kokkes weekendmad – 3 lækre opskrifter
Gør weekendmaden ekstra lækker med stjernekokken Gustav Leonardts opskrifter! Vælg mellem en ostefyldt omelet, en luksuriøs sandwich eller en overraskende twist på pandekager.
Publiseret af Siw Poulsen 27-08-2025
Efterårsnyheder 2025
Endelig nyheder! Til efteråret glæder vi os over to nye mærker, samt nye favoritter fra Global.
Publiseret af Siw Poulsen 19-08-2025
Æbletærte med vaniljecreme & æbleroser
En dessert med det lille ekstra? Servér en elegant æbletærte med vaniljecreme og smukke æbleroser på toppen.
Publiseret af Nellie Karlsson 14-07-2025
3 sommerlige frugtsalater
Hvilken bliver din nye favorit? Oplev vores tre sommersalater – lige så lækre til frokost som til en strandpicnic eller grillbuffet.
Publiseret af Siw Poulsen 01-07-2025
Grillet asparges med hytteost, ærter og haveblomster
En smag af sommer! Denne smukke grilltallerken passer perfekt som forret eller en let frokost.
Publiseret af Siw Poulsen 26-05-2025
Grillet kalveentrecôte med glødebagt kartoffel og chimichurri
Imponér middagsgæsterne med perfekt grillet kalv, glødebagt kartoffel og frisk chimichurri.
Publiseret af Siw Poulsen 26-05-2025
Grillede jordbær med brændte hindbær & vaniljecreme
Oplev en ny dimension af bær! Denne sommerdessert byder på en skøn kombination af sødt, syrligt og røget.
Publiseret af Siw Poulsen 26-05-2025
Butter board
Glem oste- og charcuteribrættet samt andre tapasfade – det her trendy smørbræt løfter dine serveringer til et helt nyt niveau!
Publiseret af Siw Poulsen 23-05-2025
Tips til gavebordet
Bryllup, eksamen eller studenterfest? Vi giver dig 4 stilfulde gaveidéer til gavebordet.
Publiseret af Siw Poulsen 01-05-2025
Legefuld madlavning
Tænk på formen. Og lad det, du serverer, se lige så lækkert ud, som det smager! Her er tre kreative tricks til en indbydende og legende præsentation.
Publiseret af Siw Poulsen 22-04-2025
Tips til påskebordet
Drop buffetbordet og sats på smørrebrød! Vi giver dig de bedste tips til en vellykket påskefejring.
Publiseret af Siw Poulsen 01-04-2025
3 slags smørrebrød
Smørrebrød er en dansk klassiker, der sjældent skuffer – især på buffetbordet. Her giver vi dig tre forårsfriske varianter med forskellige toppings: frisk laks, cremet rejesalat og rustik kartoffel.
Publiseret af Nellie Karlsson 31-03-2025
Gyoza med svinekød & chilidippsauce
Fredagshygge 2.0! Sprøde, farsfyldte gyoza med en cremet spidskålssalat og en sojasauce med gochujang.
Publiseret af Siw Poulsen 25-03-2025
Drinktips - Spicy Margarita
Server en Spicy Margarita! Lige så syrlig og forfriskende som den klassiske drink – men med et kraftigt jalapeño-kick.
Publiseret af Siw Poulsen 28-02-2025
Farverig fredagsstemning
Sæt smag på middage i marts! Vi deler opskrifter og redskaber til en vellykket tacoaften.
Publiseret af Siw Poulsen 28-02-2025
Sundqvist – Stolt sponsor af Det Danske Kokkelandshold
Det Danske Kokkelandshold er et af verdens bedste. Hos Sundqvist er vi glade for, at vi nu kan kalde os stolt sponsor af holdet.
Publiseret af Siw Poulsen 13-02-2025
Gratineret løgsuppe
Lyst til suppe? Her er en super god opskrift på Lisa Lemkes egen løgsuppe. En rustik og varmende suppe, der er perfekt på en mørk efterårsdag.
Publiseret af Siw Poulsen 10-02-2025
Grønkålssuppe med ærter & grøn karry
En cremet suppe falder altid i god jord - uanset årstiden. Her deler Louise Johansson opskriften på en dampende varm suppe i forårets grønne farve.
Publiseret af Siw Poulsen 10-02-2025
Ungarsk gullaschsuppe
Få supper varmer lige så godt som en rygende varm, ungarsk gullasch. En fyldig og krydret kødsuppe med smag af kommen, paprika og tomat.
Publiseret af Siw Poulsen 10-02-2025
Varmende hverdagssupper
Supper er den perfekte redning i hverdagen. De er ofte hurtige at lave, billige, nemme at variere og lette at tilberede til mange. Her er vores bedste opskrifter!
Publiseret af Siw Poulsen 10-02-2025
Inspirerende hverdagsfavoritter
Februar kan være grå og kold, men dit køkken behøver ikke at være det. Her er vores bedste tips til et inspirerende februar-køkken.
Publiseret af Siw Poulsen 03-02-2025
Asiatiske kåldolmere med fars
Kåldolmere er en elsket klassiker i det danske køkken, men nogle gange kan det være sjovt at eksperimentere med nye smage. Prøv vores Asieninspirerede opskrift!
Publiseret af siw 31-01-2025
Sig hej til Bunmei!
Bunmei leverer japanske knivmodeller med et stilrent design, der passer perfekt ind i det moderne, skandinaviske køkken. Lær vores nye knivbrand at kende!
Publiseret af Siw Poulsen 21-01-2025
Samuel Groves – Køkkenets kronjuveler
Nu byder vi Samuel Groves velkommen i sortimentet! Et britisk mærke med over 200 års erfaring i at skabe køkkenredskaber i verdensklasse.
Publiseret af Siw Poulsen 14-01-2025
Forårets nyheder 2025
Nyt år = tid til at byde årets første nyheder velkomne i sortimentet! Hvilken knivmodel, skærebræt eller gryde bliver din nye favorit?
Publiseret af Siw Poulsen 13-01-2025
Japansk knivguide
Der er flere faktorer der skal overvejes, når du vælger en japansk kniv. Vores japanske knivguide hjælper dig med at finde den bedste kniv til dine behov.
Publiseret af Siw Poulsen 01-01-2025
Grillet jomfruhummer med smørsauce
Jomfruhummer til forret – ja, tak! Denne lækre ret består af grillet jomfruhummere, serveret med en smagfuld smørsauce.
Publiseret af siw 18-12-2024
Julegaveideer fra Rebecca Siri
Vent ikke med julegaveindkøbene! Global's ambassadør Rebecca Siri giver dig 6 idéer til gaver at lægge under juletræet.
Publiseret af Siw Poulsen 04-12-2024
Råraka à la Janssons fristelse
En klassisk Jansson er altid en vinder, men prøv en ny variant til jul. Sebastian Gibrands råraka med ansjos-smag er lige så lækker som genial!
Publiseret af Siw Poulsen 02-12-2024
Tips til ønskelisten
Vent ikke med julegaveindkøbene! Vi giver dig 3 stilfulde gaveidéer til at lægge under juletræet.
Publiseret af Siw Poulsen 01-12-2024
Fudge med kardemomme
Fudge er en julefavorit, som du nemt kan variere med forskellige krydderier og smagsgivere. Prøv Louise Johanssons lækre opskrift med kardemomme!
Publiseret af Siw Poulsen 28-11-2024
Bakad choklad med lingonpäron & salt kolasås
Lyx i varje tugga! Stjärnkocken Stefan Karlsson serverar en otrolig chokladdessert som fullkomligt smälter i munnen.
Publiseret af Lena Unger 27-11-2024
Sprød salat med grønkål, appelsin & mandler
Tips til efterårets og vinterens middage! Denne smukke salat passer både til julebordet, Thanksgiving og Mortens And.
Publiseret af Siw Poulsen 14-11-2024
Laksetataki
Flot, hurtigt – og utroligt lækkert! Prøv mesterkokken Øyvind Bøe Dalelvs opskrift på laksetataki.
Publiseret af Siw Poulsen 11-11-2024
Lange med rodfrugter, smetana og brødkrummer
En ny julefavorit! Stefan Karlsson har samlet en masse inspiration, for derefter at sammensætte sin helt egen hovedret.
Publiseret af Siw Poulsen 11-11-2024
Anbefalede sliberier
Når din kniv ikke bliver tilstrækkelig skarp med et strygestål eller en vådsliber, er det tid til at få den slebet om. Vi har listet anbefalede slibeværksteder nær dig.
Publiseret af Siw Poulsen 08-11-2024
Klar til Mortensaften
Hurra for Mortens And! Uanset hvad der står på menuen hjemme hos dig, har vi opskrifter og redskaber, der løfter festlighederne.
Publiseret af Siw Poulsen 06-11-2024
November med guldkant
Tag madlavningen til næste niveau! Vi giver tips til opskrifter og redskaber, der sætter guldkant på tiden i køkkenet i november.
Publiseret af Siw Poulsen 01-11-2024
Bagt chokolade med tyttebærpærer & salt karamel-sauce
Luksus i hver bid! Stefan Karlssons bagte chokolade er noget ud over det sædvanlige – og den perfekte afslutning på middagen.
Publiseret af Siw Poulsen 31-10-2024
Pasta – 5 enkle & gode middagsopskrifter
Cremede klassikere, virale hverdagsretter og opskrifter fra nogle af Sveriges bedste kokke – her er vores mest populære pastaopskrifter!
Publiseret af Siw Poulsen 18-10-2024
Pasta med kylling & salvie
Middagstip! Salvie- og hvidløgsfyldt kyllingebryst med linguini og kantareller signeret af Sveriges første mesterkok, Louise Johansson.
Publiseret af Siw Poulsen 18-10-2024
Cheesy smashburger med trøffel og karamelliserede løg
Den professionelle kok Øyvind Bøe Dalelv giver os opskriften på sin signaturret: smashburger. Sprød og virkelig lækker!
Publiseret af Siw Poulsen 17-10-2024
Risotto med græskar & salvie
Kombinationen af sød græskar, salt parmesanost og friskkværnet sort peber gør Louise Johanssons risotto til en ægte smagssensation.
Publiseret af Siw Poulsen 17-10-2024
Vidunderlig efterårsrisotto
Sådan en varm risotto med kantareller smager ekstra lækkert på denne tid af året! Bag denne smagfulde opskrift står de svenske kokke Tommy Myllymäki og Lisa Lemke.
Publiseret af Siw Poulsen 16-10-2024