Vil du skære ned på kødet? Så er her en lækker opskrift lavet med 50% kød og 50% vegetarisk fars, lavet af professionel kok Jessie Sommarström.
En svensk klassiker med et klimavenligt twist. Sådan er det når kokken Jessie Sommarström står for middagen. I dette tilfælde betyder det, at 50% af kødet, er blevet udskiftet med en klimavenlig fars, lavet af selvdyrkede bælgfrugter. På den måde har Jessie taget den svenske nationalret og gjort den både sundere og mere bæredygtig.
En ny hverdagsfavorit!
INGREDIENSER
(4 portioner)
50/50-kødboller
1 dl. piskefløde
0,5 dl. rasp
0,5 løg
250 g. veggiefars (vegetarisk fars)
250 g. kødfars (blandet fars)
1 æg
Skal fra 0,5 citron, fintrevet
1-2 spsk. fint hakket frisk persille
1 tsk. salt
1 knsp. friskkværnet sort peber
1-2 spsk. smør til stegning
Tomatsauce
0,5 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
0,5 dl. hvidvin
400 g. konserverede hele tomater
0,5 bundt frisk basilikum
1 tsk. sukker
0,5 dl. rapsolie
Salt
Sort peber
Til servering
360 g. pasta
Revet lagret ost
0,5 bundt frisk basilikum
sådan gør du
Tomatsauce:
Finhak løg og hvidløg. Steg det i olivenolie og smør, indtil det er blødt, uden at det tager farve.
Hæld hvidvin over og lad det simre i ca. 3-4 minutter. Tilsæt tomaterne, hæld lidt vand i dåsen, og tilsæt vandet.
Lad det simre uden låg i 20-30 minutter. Tilsæt basilikum. Fjern det fra varmen og blend det hele glat. Tilsæt rapsolien under blendningen og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
50/50-kødboller:
Finhak løget. Steg det blødt i smør og lad det køle af.
Bland veggiefars og kødfars med salt. Tag en ny skål, hæld fløden i, og pisk rasp ned i det. Tilsæt æg, citronskal, persille og friskkværnet sort peber.
Tilsæt raspblandingen i farsen. Form og rul til fine kødboller og lav en stegeprøve og juster krydderierne efter behov.
Steg i smør, indtil kødbollerne er gennemstegte og har en fin overflade. Hæld tomatsaucen over og lad det simre et minut.
Pasta:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Anret pastaen på en tallerken, top med tomatsauce og 50/50-kødbollerne.
Riv ost over og drys med basilikum samt friskkværnet sort peber.
Server!