Leder du efter middagsinspiration? Prøv kokken Louise Johanssons pebrede pasta - lige så nem at lave som at kunne lide!
Cacio e pepe betyder "ost og peber" på italiensk. Retten består af kun tre ingredienser: pasta, ost og friskkværnet sort peber. Louise Johanssons bedste tip er, at vælge den groveste indstilling på kværnen, når du krydrer. På den måde får retten et skønt knas.
Buon Appetito!
INGREDIENSER
Cacio e pepe (4 portioner)
300 g bucatini (eller spaghetti), tørret
1 spsk salt
150 g pecorinoost (eller Wrångebäck, gruyère, comté)
2 dl kogevand fra pastaen
2 tsk sort peber, friskkværnet
SÅDAN GØR DU
Kog vand og salt i en stor gryde. Kog pastaen 2 minutter mindre end hvad der står på pakken. Afdryp, men gem pastavandet.
Riv osten fint. Gem cirka 1 deciliter til servering og læg resten i en skål. Tilsæt 1 deciliter pastavand til osteskålen og rør det til en cremet konsistens.
Kog cirka 1 deciliter pastavand sammen med sort peber i en pande. Hæld pastaen i og kog i 1 minut. Tag panden af varmen og tilsæt ostecremen. Varm forsigtigt i yderligere 1 minut, indtil saucen binder sig til pastaen. Det er vigtigt, at det ikke koger, da saucen ellers kan blive klumpet.
Servér pastaen i dybe tallerkener. Top med mere ost og friskkværnet sort peber.