En veltilberedt burger går altid rent hjem – uanset hvilken dag det er. Den professionelle kok Øyvind Bøe Dalelv giver os opskriften på sin populære smashburger!
Hvis der er nogen, der ved, hvordan en burger skal steges, så er det Øyvind Bøe Dalelv. Han driver den populære burgerkæde Flamme Burger i Oslo. Her er opskriften på hans absolutte signaturret: smashburger.
En sprød succes!
INGREDIENSER
Ingredienser (4 portioner)
180 g hakket oksekød (højreb, ca. 20% fedt)
4 hamburgerboller
8 skiver cheddar
1 løg
1 spsk smør
4 stk. markchampignon
1 spsk trøffelpasta
Rapsolie
Salt og peber
Trøffelmayonnaise
1 spsk trøffelpasta
1–2 dråber trøffelolie
4 spsk mayonnaise
1 citron, saft
Salt og peber
Vintip!
Match med en fyldig rødvin, for eksempel en Cabernet Sauvignon eller Merlot.
Sådan gør du
Trøffelmayonnaise
Bland mayonnaise, trøffelpasta og trøffelolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Svampetopping
Rens og skær svampene i skiver. Varm en stegepande op. Steg svampene et par minutter ved middel varme, indtil de har afgivet væske. Steg dem derefter i smør i et minut. Tilsæt trøffelpasta og lad blandingen køle af. Smag til med salt og peber.
Løgtopping
Skræl og skær løget i tynde skiver. Steg løget i olie og lidt smør. Fortsæt indtil løget er karamelliseret og gyldenbrunt. Smag til med salt og peber.
Hamburgere
Form kødet til burgerbøffer. Varm rapsolie i en pande ved høj varme. Tryk burgerbøfferne flade med bunden af en kasserolle, så de bliver helt flade. Steg på den ene side i ca. 1 minut. Krydr med salt og peber. Vend bøffen, læg en skive cheddarost på, og steg i yderligere 30 sekunder.
Rist burgerbollerne hurtigt i stegefedtet på panden.
Smør trøffelmayonnaise på begge boller. Læg bøffen og de karamelliserede løg på. Top med stegte champignoner.