Den bedste udflugtssandwich? Her mødes let røget røding, creme fraiche, rødløg og lakserogn i en ciabatta fyldt med smag og tekstur. Top med friske urter fra naturen!
Mad smager bedst udendørs - det genkender de fleste. Kok og natur-entusiast Simon Quartey deler her en lækker opskrift, der passer perfekt til udflugten. Det bedste er, at alt forberedelsesarbejdet kan gøres hjemmefra. Så kan I bare plukke nogle vilde urter på turen og samle sandwichen på stedet.
Nyd smagen af skov og hav!
INGREDIENSER
(2 portioner)
2 stk. ciabattabrød
1 stk. røding
2 dl creme fraiche
4 store skefulde lakserogn
Syltede rødløg
Vilde urter, gerne bækbremse
sådan gør du
Forbered rødingen derhjemme. Begynd med at tørsalte fisken og lad den rimme i køleskabet i 6-7 timer.
Placer fisken i en passende røgkasse udendørs. Tænd ild på alspåner og røg derefter fisken i 45 minutter. Tag fisken ud af kassen og bag den i ovnen ved 45 grader, indtil den har en indre temperatur på 34 grader. Opbevar den køligt indtil servering.
Del brødene på midten. Læg halvdelen af rødingen på hver brødskive. Kom creme fraiche og syltet rødløg på. Afslut med at lægge lakserogn på efterfulgt af en god håndfuld friske, vilde urter.