Lav din egen fudge til jul! Her deler kokken Louise Johansson sin bedste opskrift.
Fudge er en sød, blød karamel med en let grynet konsistens. Du kan nemt variere smagen ved at tilsætte forskellige ingredienser og krydderier. Louise Johanssons favorit er en variant med kardemomme – som hun kværner direkte fra krydderikværnen.
Et must på julebordet!
INGREDIENSER
Ingredienser
3 dl piskefløde
0,5 dl lys sirup
0,5 tsk salt
0,5 spsk kardemomme, friskkværnet
25 g smør
Flagesalt
sådan gør du
Bring sukker, sirup, salt og kardemomme i kog i en gryde. Rør rundt af og til. Varm blandingen op til en temperatur på 118 grader.
Hæld den over i en skål. Tilsæt smør. Pisk massen tyk med en elpisker på medium hastighed. Temperaturen skal falde til ca. 50 grader, når fudgen er klar.
Hæld massen i en form beklædt med bagepapir. Drys med flagesalt og eventuelt lidt ekstra kardemomme. Lad den stivne.
Skær fudgen i stykker, og opbevar den i køleskabet.