Lav mesterkokken Øyvind Bøe Dalelvs opskrift! En smuk ret, der kombinerer grillet jomfruhummer med en smagfuld smørsauce.
Jomfruhummer til forret – ja, tak! Mesterkokken Øyvind Bøe Dalelv deler opskriften på grillet jomfruhummer, serveret med en smørsauce smagt til med blandt andet chili, skalotteløg og citrongræs.
En uovertruffen forret!
INGREDIENSER
(4 portioner)
4 stk. krebsehaler (jomfruhummere)
1 spsk smør
1 stk. citron
2 dl hummerfond (fortyndet)
2 spsk fløde
100 g smør
1 stk. citrongræs
1 stk. grøn chili
1 stk. skalotteløg
1 tsk tomatpuré
1 dl hvidvin
Rapsolie til stegning
sådan gør du
Hak chili, skalotteløg og citrongræs i små stykker. Sauter dem på en pande med rapsolie. Tilsæt tomatpuré og hvidvin. Reducer saucen sammen med hummerfond, fløde og smør. Smag til med citronsaft, salt og peber. Si saucen inden servering.
Steg jomfruhummerne ved høj varme, indtil ryggen bliver gyldenbrun. Skru ned for varmen og tilsæt smør. Vend dem og øs smør over i ca. 30 sekunder. Server sammen med smørsaucen og eventuelt en urtesauce.