Prøv tataki! Det er en frisk forret med skiver af enten fisk eller oksekød. Her deler mesterkokken Øyvind Bøe Dalelv sin bedste opskrift.
Tataki er en populær forret i Japan. Grundelementet er fisk eller oksekød, som steges kort tid ved høj varme og derefter skæres i tynde skiver. Midten skal være rød og "rare". Øyvind Bøe Dalelv laver en version med laks, som han serverer med kålsalat og en klassisk ponzusauce.
Flot, hurtigt – og utroligt lækkert!
INGREDIENSER
(4 portioner)
Tataki
300 g laks, rygstykke
1 tsk chiliflager
Rapsolie til stegning
Salt og peber
Ponzu
2 dl sojasauce
1 tsk sesamolie
1 tsk finthakket hvidløg
1 stk finthakket ingefær
Saft fra 1 lime
1 stk chili, skåret i strimler
Kålsalat
½ spidskål
1 potte koriander, finthakket
Sesamolie
Saft fra 1 lime
Sesamfrø, både hvide og sorte
Vintip!
Match retten med en let hvidvin, helst japansk.
sådan gør du
Varm olie op i en stegepande ved høj varme. Krydr laksen med chiliflager, salt og peber, og steg den på den ene side. Lad laksen hvile og skær den derefter i tynde sashimi-skiver.
Bland sojasauce og sesamolie. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili. Smag til med lime.
Skær spidskålen i tynde skiver. Pynt kålen med koriander, lidt sesamolie, lime, salt og sesamfrø.