Tips til buffet! Mørdejstærte er en festlig ret, som er nem at lave og rækker til mange mennesker. Her byder Louise Johanssons på en smuk, vegetarisk variant.
Frisk mørdej toppet med citroncreme, bladbeder i forskellige farver, gedeost i skiver og basilikumblade - hvor lækkert lyder det ikke? Følg Louises opskrift eller brug grøntsagerne du har derhjemme i køleskabet. Det er lige så godt at bruge asparges, porrer, tomater, kål eller broccolini. Her har vi en ægte "man bruger hvad man har" opskrift.
Serveres som små appetitvækkere eller lækkert tilbehør!
INGREDIENSER
(6-8 portioner)
1 pakke (250 g) frisk mørdej
2 dl creme fraiche
1 citron, revet skal
1 tsk salt
3 knivspidser sort peber, nymalet
200 g frisk mangold (eller alternativt pak choi, porrer, asparges)
2 tsk olivenolie
50 g gedeost, i skiver
1 bundt basilikum
sådan gør du
Forvarm ovnen til 150 grader, varmluftsfunktion.
Bland creme fraiche, citron, halvdelen af saltet og peberet. Bland mangolden med olie og resten af saltet.
Læg mørdejsarket på en bageplade med bagepapir. Fordel citroncremen over. Fordel mangolden over mørdejen og bag i ca. 12-15 minutter. Bag ved lavere varme, hvis du vil bevare farven på mangolden.
Pluk basilikablade. Top tærten med gedeost og basilikumblade.