Chirashi sushi – med nordiske smage! I vores sushiskole viser kokken Frida Ronge, hvordan hun laver en japansk klassiker med typisk nordiske råvarer.
Friske rejer, peberrod, grønne ærter, dild og et sojamarineret æg – i en skål sammen med traditionelle japanske smage og sorte ris. Med denne opskrift viser Frida Ronge, at det er enkelt at lave spændende og rigtig lækker mad.
INGREDIENSER
Nordisk sushibowl
(2 portioner)
Nordisk sushibowl
3 dl kogt fuldkornsris eller sorte ris
200 g pillede rejer
2 dl grønne ærter
2 spsk. revet peberrod
2 sojamarinerede æg, se opskrift nedenfor
2 spsk. kålrabigari opskrift
2 spsk. furikake, alternativt ristede sesamfrø
Nogle kviste dild eller mynteblade
Dressing
0,5 dl japansk soja
0,5 spsk. revet ingefær
1 presset lime
0,5 tsk sesamolie
1 skalotteløg, finthakket
Gør sådan her
Bowl
Kog riset efter anvisningerne på pakken.
Læg riset i en dyb skål. Del æggene og læg dem sammen med resten af ingredienserne i to skålene. Riv frisk peberrod over og top med sesamfrø.
Dressing
Hak skalotteløget og riv ingefæren. Bland derefter alle ingredienserne i en skål.
Sojamarinerede æg
Kog æggene i 6,5 minut. Skyl æggene i koldt vand og pil dem. Bland mirin, soja og vand. Læg æggene i marinaden og lad dem marinere i 24 timer.
Tips!
Hvis du vil lave flere æg, end du tænker at spise samme dag, kan du tilsætte ca. 5 dl vand efter 24 timer i marinaden. På den måde holder æggene længere og bliver ikke for salte.