Red resterne! Den svenske professionelle kok, Thomas Sjögren, byder på en super lækker nudelsuppe lavet af køleskabsrester.
De fleste ingredienser bliver kedelige efter at have stået i køleskabet i et stykke tid. En nem måde at pifte gamle grøntsager op på er at sautere dem i en wokpande. Hvis du også har nogle nudler og nogle dåser med asiatiske saucer derhjemme, kan du nemt lave en dejlig nudelsuppe af resterne.
Her deler Thomas Sjögren sin bedste opskrift!
INGREDIENSER
(2 portioner)
Nudelsuppe
150 g. nudler (gerne ramen eller soba)
0,5 hoved broccoli
0,5 roman salat
6 champignoner
0,5 chili, fint hakket
3–5 cm. ingefær, fint hakket
2 dl. fortyndet kyllingefond (eller grøntsagsfond)
1 dl. japansk soja
1 dl. teriyakisauce
0,5 dl. risvineddike
Olie
Evt. en smule limejuice
Topping
Sesamfrø
Forårsløg
Frisk koriander
Kogt æg
Sådan gør du
Pil ægget og læg det i en skål med soja.
Skær svampe og grøntsager i mindre stykker. Opvarm olie i en wokpande. Steg svampene, broccolien og salaten hver for sig, indtil stykkerne har en jævn stegeskorpe. Læg det til side.
Sved ingefær og chili i olie. Tilsæt sojaen fra æggeskålen sammen med kyllingefonden, risvineddiken og teriyakisaucen. Lad bouillonen koge sammen. Smag eventuelt til med lidt limejuice.
Varm grøntsagerne op i bouillonen. Kog nudlerne i en separat gryde.
Læg nudlerne i bunden af to dybe tallerkener. Tilsæt bouillonen og grøntsagerne. Top med sesamfrø og strimlet forårsløg. Del ægget i to og læg en halvdel i hver skål. Afslut med nogle kviste koriander.