Gulerødder og asparges, der er blevet ristet i ovnen – og så lidt smuldret gedeost på toppen. Der skal ikke meget mere til for at skabe magi på tallerkenen!
Hvordan får du mest muligt ud af din grøntsagshøst? Forårets første grøntsager, som aspargesskud og gulerødder, er perfekte at tilberede i ovnen. På denne måde får de alle en sprød overflade, samtidig med at de er søde og bløde indeni.
INGREDIENSER
(4 portioner)
1 bundt asparges
1 bundt gulerødder
1 spsk. olivenolie
1 dl gedeost, smuldret
Salt og peber
Revet citronskal
SÅDAN GØR DU
Indstil ovnen på 200 grader.
Skyl gulerødder og asparges. Hvis gulerødderne er tykkere end aspargesene, skæres de i lige tykke stave.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Fordel gulerødderne og aspargesene i et jævnt lag. Dryp med olie. Krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen, indtil de er bløde og gyldenbrune, ca. 20-25 minutter. Top med gedeost og citronskal, og server straks.