Pandekage med flamberet ananas

Publiseret af: Siw Poulsen, 27-08-2025

Klassiske pandekager – med et tropisk twist! Følg Gustav Leonhardt og top pandekagerne med karamelliseret ananas.

Pandekager + ananas = perfekt match! I denne opskrift flamberer Gustav Leonhardt ananas i mørk rom, hvilket giver retten både en tropisk friskhed og en subtil, karamelliseret sødme. Husk at bruge en carbonstål pande eller en rustfri pande, når du flamberer, da de tåler varmen ekstra godt.

Tid til at peppe din almindelige pandekageopskrift op!

Ingredienser

Pandekager (12 stk)

  • Mel
    3 dl
  • Mælk
    6 dl
  • Æg
    3 stk
  • Smør
    50 g
  • Salt
    Et nip
  • Sukker
    Et nip

Flamberet ananas

  • Sukker
    3 spsk
  • Smør
    25 g
  • Fersk ananas
    1 st
  • Mørk rom
    4 cl
  • Ananasjuice
    0,5 dl

SÅDAN GØR DU

Pandekager

  • Pisk mel og mælk sammen til en glat dej. Tilsæt derefter æggene, salt og sukker.

  • Tag en gryde frem og brun smørret. Rør det derefter i dejen.

  • Varm en sliplet pande op med lidt smør. Steg pandekagerne ved middelhøj varme, indtil de er gyldne.

Flamberet ananas

  • Smelt sukkeret på en carbonpande, indtil det bliver gyldenbrunt. Tilsæt smørret, og rør det sammen til en karamellignende blanding.

  • Skær ananassen i stykker, og tilsæt dem til karamellen. Hæld rommen over.

  • Tag panden af varmen, og placer den frit med god lofthøjde – ikke under emhætten. Tænd op med en tændstik, og lad den flambere.

  • Tilsæt ananasjuice, og lad det hele koge sammen til en sauce.

  • Server pandekagerne sammen med den flamberede ananas (og en klat flødeskum, hvis ønsket).

Relaterade produkter