En cremet pasta går sjældent galt! Især når den serveres med østershatte, jordskokker og frisk persille.
Lyst til en virkelig lækker pasta? Så skal du tjekke vores opskrift på frisk pappardelle med østershatte. En himmelsk ret med smag af hvidløg og trøffel, som samtidig er supernem at lave.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Sauce:
2 stk. skalotteløg
300 g jordskokker
1 spsk olie
1 fed hvidløg
2 ½ dl piskefløde
1 dl vand
Svampeblanding:
200 g østershatte
20 g frisk persille
20 g frisk purløg
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Øvrigt
500 g frisk pasta (gerne pappardelle)
1 teskefuld hvid trøffelolie
salt
peber
sådan gør du
Skræl og skær jordskokkerne i mindre stykker og hak løget. Sauter i olie i en gryde. Pres hvidløget i. Tilsæt fløde og vand og lad det simre i ca. 10 minutter.
Tag saucen af varmen. Blend den til en glat sauce med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Skær østershattene i tynde skiver. Hak purløg og persille fint. Steg svampene i olivenolie på en pande. Pres hvidløget ned i. Tilsæt persille og purløg til svampeblandingen. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er færdigkogt, bland den i saucen og rør godt rundt.
Læg pastaen på en tallerken og top med svampeblandingen. Dryp et par dråber trøffelolie over.
Klar til servering!