Ristede grøntsager + cremet hollandaisesauce = himmelsk! Server en forret, der emmer af forår.
Grønne og hvide asparges er blandt det lækreste om foråret. Her serveres aspargesen sammen med klassisk tilbehør som hollandaisesauce og ramsløg. Louise Johansson, som står bag opskriften, marinerer også aspargesen inden tilberedning for at maksimere smagen.
Nyd forårets første grøntsager!
INGREDIENSER
Asparges
(4 portioner)
250 g grønne asparges
250 g hvide asparges
1 tsk salt
0,5 tsk sukker
1 spsk. olivenolie
1 tsk knuste chiliflager
1 dl frisk ramsløg, snittet
Hollandaisesauce
350 g smør
0,5 stk citron
3 stk æggeblommer
0,5 tsk salt
evt. 2 tsk vand
sådan gør du
Asparges
Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
Skræl aspargesene og skær 2-3 centimeter af den nederste del af hver asparges. Bland aspargesene med sukker og salt og lad dem marinere i ca. 15 minutter.
Afdryp overskydende væske. Bland derefter aspargesene med olivenolie og krydderier i et ovnfastfad. Rist dem i ovnen i ca. 12 minutter, indtil aspargesene er gyldne.
Hollandaisesauce
Smelt smør og lad det køle ned til 55 grader. Pisk æggeblommer, citronsaft og salt i en gryde ved lav varme, indtil det får en cremet konsistens. Når blandingen er klar, skal du kunne se bunden af gryden, når du trækker piskeriset hen af grydens bund. Tag derefter gryden af varmen. Tilsæt smør lidt ad gangen under konstant piskning, indtil saucen tykner. Fortynd eventuelt saucen med lidt vand.
Servering
Anret asparges og ramsløg på en tallerken eller et fad. Server sammen med hollandaisesaucen.