Fald ikke for færdiglavede dåser med sauce - hjemmelavet hollandaisesauce er så meget bedre. Prøv denne opskrift!
Klassisk hollandaisesauce er bedst, når den er hjemmelavet. Hollandaise betyder hollandsk sauce og er en emulsionssauce af smør og æg, som du enten kan lave direkte på komfuret eller over vandbad. Den kan serveres varm eller kold til retter som laks, asparges, kylling, Eggs Benedict eller avocadotoast med pocheret æg. Her er en simpel opskrift af den svenske kok Thomas Sjögren.
En ægte saucefavorit!
INGREDIENSER
Hollandaisesauce
(4 portioner)
2 æggeblommer
1 citron
400 g smør
Hvid peber
Salt
sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og opvarm det til cirka 60 grader.
Bland æggeblommerne sammen med masser af citronskal og citronsaft i en sauterpande. Pisk æggene og varm dem langsomt op, indtil de begynder at tykne en smule. Sørg for, at det smeltede smør ikke er for varmt, da det kan få saucen til at skille.
Placer gryden på et let fugtigt håndklæde oven på varmepladen, hvis du bruger et induktionskomfur. Hæld smørret langsomt og i en tynd stråle ned i æggeblandingen, mens du pisker kraftigt. Hvis du ser, at saucen begynder at skille et sted, kan du redde den ved at blande det sammen med resten af saucen i gryden. Det kan også være en god idé at justere tykkelsen af saucen med lidt vand efter behov.
Pisk smørret i, indtil du er tilfreds med konsistensen. Smag til med friskkværnet salt og peber - nu saucen er klar til servering.