Jordskokkesuppe med chips og hakket purløg

Publiseret af: Siw Poulsen, 09-12-2025

En elegant forret til middagsgæsterne – eller en varmende hverdagsret med det lille ekstra. Denne suppe vil du ikke gå glip af!

Med sin cremede konsistens og milde, nøddeagtige smag er jordskokken som skabt til puréer og fløjlsbløde supper. Sammen med sprøde chips og frisk purløg byder denne skål på en sand smagsoplevelse.

Perfekt at servere, når du får gæster!

Ingredienser

Jordskokkesuppe (4 portioner)

  • Løg
    1 stk
  • Smør
    1 spsk
  • Jordskokker
    500 g
  • Hvidløgsfed
    2 stk
  • Hvidvin
    2 dl
  • Vand
    6 dl
  • Grøntsagsbouillon
    2 terninger
  • Fløde
    3 dl
  • Salt og peber

Til servering

  • Rodfrugtchips
  • Purløg, hakket
    0,5 dl

SÅDAN GØR DU

  • Skræl og hak løg og hvidløg. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.

  • Sautér løget i smør i en gryde med tyk bund. Når det begynder at blive blødt, tilsættes hvidløget og steges hurtigt. Hæld hvidvin i, og lad væsken koge ind til det halve.

  • Tilsæt jordskokkerne sammen med vand og bouillonterninger. Rør rundt. Kog under låg, til jordskokkerne er møre, ca. 10–15 minutter.

  • Hæld fløden i, kog op, og blend suppen helt glat. Smag til med salt og peber.

Relaterade produkter