De dage, hvor tallerkens størrelse bestemte menuen, er forbi. Nu er det Pantones farvekort, der styrer menuen i den digitale verden. Brug vores tips til at sætte farve på din tallerken!
Grøn is, lilla risotto og rosa pasta – det er bestemt trendy at lege med maden, især hvis vi ser på, hvad der trender på sociale medier. Her er hvert måltid en mulighed for at skabe indhold, der engagerer. Jo flere farver, desto bedre.
Vil du også være med på trenden med farverig mad? Så skal du tjekke vores smagfulde tips!
BLÅ
Få mad og drikke til at blive blåt med sommerfugleært, eller "butterfly pea flower" på engelsk. Det er en urt, der fås i pulverform, og som giver en smuk himmelblå farve til din drink, ris eller brød.
LILLA
Rødkål giver en flot lilla farve til din ret. Men også den mindre kendte lilla kartoffel gør det samme. Kartoflen sælges i pulverform, ligesom sommerfugleært.
ORANGE
Når det kommer til kartofler – hvis du vil opnå en virkelig klar orange farve, måske i pastaen eller brødet? Så er den almindelige sød kartoffel et fremragende valg.
GRØN
En skovgrøn farve? Det kan du opnå med blandt andet bladspinat. For en mere klar grøn nuance? Så er matchapulver et populært valg.
ROSA
Det er ikke alle, der er vilde med den jordagtige smag. Men hvis du virkelig ønsker en intens rosa farve i din ret, er rødbede den bedste råvare til at farve maden med. Kog, blend til en puré og tilsæt i hummus og/eller pastasauce.
Et andet tip er at prøve ”pink pasta” eller ”Barbie pasta”, som det også kaldes. En trendy pastaret med rødbeder som base, smagsat med gedeost og pistacienødder.
Se opskrift
GUL
Udover klassikeren safran er gurkemeje et almindeligt krydderi til at opnå en gul farve i maden. Husk dog, at disse to krydderier har ret markante smage, så et godt tip er at starte forsigtigt og gradvist øge mængden.
SORT
Farverige nuancer til trods, kan en sort farve være lige så iøjnefaldende – især på brød eller bagværk. Her er aktivt kul en almindelig ingrediens. Sælges i pulverform.