Sushi - i en skål! I vores sushiskole med Frida Ronge viser hun, hvordan du tilbereder den japanske klassiker, Chirashi Sushi.
Varmt sushiris, tynde skiver fisk og farverige toppings. Chirashi Sushi er en ægte klassiker inden for det traditionelle, japanske køkken og kan - mere eller mindre - beskrives som sushi i en skål. Her er den professionelle kok Frida Ronges variant af den lækre ret.
INGREDIENSER
Chirashi sushi
(2 portioner)
200 g kogt sushiris
100 g laks, ørred eller rødfisk
100 g hvid fisk, f.eks. aborre eller helleflynder
2 spsk. regnbuekaviar
2 spsk. japansk sojasauce
2 forårsløg, fintskårne
2 spsk. kålrabi
2 dl rødkål, strimlet
1 dl skåret tamago i stykker
0,5 stk. noriark, klippet i strimler
1 knsp. salt
Dressing
0,5 dl japansk sojasauce
0,5 spsk. revet ingefær
1 presset lime
0,5 tsk sesamolie
1 skalotteløg, fint hakket
sådan gør du
Bland ingredienserne til dressingen.
Skær fisken i lameller, cirka 6 cm lange og 5 mm brede, ca. 15 g hver. Hæld sojaen over regnbuekaviaren.
Anret risen i en skål og placér alt tilbehøret separat i skålen.
Top med klippet nori.
Server!