Hurtigmad? Nej, her taler vi om ægte ramensuppe, lavet helt fra bunden. Vi præsenterer en vegansk variant med smagfuld bouillon og sprøde toppings.
Ramen er baseret på en dyb, umamirig bouillon, der ofte tager mere end et døgn at tilberede. I denne opskrift har vi snydt lidt. Vi er startet med en færdig grøntsagsbouillon, som vi derefter har smagt til med nogle umamirige ingredienser fra det japanske køkken: misopasta, kombutang og shiitakesvampe.
En sand smagseksplosion af en suppe!
INGREDIENSER
(4 portioner)
Suppe
1 løg, hakket
2-3 fed hvidløg, finthakket
1-2 spiseskefulde rapsolie
2 terninger grøntsagsbouillon
2 liter vand
50 g. shiitakesvampe, tørrede
2 spiseskefulde mirin
1 ark kombu (tørrede tang)
1 spiseskefuld misopasta
Sort peber
Friske ramennudler
Topping
200 g. tofu
2 små pak choi
150 g. shiitakesvampe, friske
1 polkabede
2 forårsløg
4 nori ark
Chiliolie
Furikake eller ristede sesamfrø
sådan gør du
Varm olien op i en stor gryde. Steg løget, indtil det bliver blødt, cirka 3 minutter. Tilsæt hvidløg og steg videre indtil alt løg får farve. Tilsæt de tørrede shiitakesvampe, kombu, mirin, vand og bouillon. Lad det koge ved middelvarme.
Når suppen har kogt i 25-30 minutter, fjern da kombuarket fra gryden. Tilsæt miso og rør grundigt, så misopastaen opløses. Et tip er at placere misoen i en ske, tilsætte lidt suppe og røre rundt med en gaffel i skeen.
Smag til med sort peber. Mix suppen glat, enten med en blender eller en stavblender. Skru ned for varmen og lad suppen simre let, mens du koger nudlerne og forbereder toppings.
Vælg fire fine shiitakesvampe. Skær stilkene af, så kun hattene er tilbage. Lav nogle snit på hattene for at danne et stjernemønster. Skær resten af shiitakesvampene i tynde skiver. Steg alle svampene i olie i et par minutter.
Skær tofuen i mindre stykker og steg dem i olie, indtil de er sprøde. Del pak choi-kålen på midten og sautér hurtigt. Skær polkabederne i tynde skiver med et mandolinjern. Hak forårsløgene fint.
Placer de kogte nudler i bunden af fire dybe tallerkener. Hæld suppen over og pynt med tofu, pak choi, shiitake, roer og nori ark. Drys forårsløg og sesamfrø over. Afslut med nogle dråber chiliolie.