Krydret røding med rabarberponzu & fennikel

Publiseret af: Siw Poulsen, 16-09-2025

Server en Japansk inspireret ret. Denne tallerken er lige så lækker for øjnene som for smagsløgene.

Vil du imponere omkring middagsbordet? Så server tynde skiver af krydret røding sammen med agurk, fennikel og en syrlig sojasauce. Retten passer perfekt sammen med hans lækre hovedret på pighvar.

En perfekt kombination af Japan og Skandinavien!

Ingredienser

Krydret røding (4 portioner)

  • Rødingfilet uden skind
    2 stk
  • Skalotteløg
    1 stk
  • Rabarberstilke
    2 stk
  • Lys soja
    1 dl
  • Hvid soja
    1 dl
  • Eddike
    1 spsk
  • Risvineddike
    1 spsk
  • Enebær
    1 tsk
  • Korianderfrø
    1 tsk
  • Fennikelfrø
    1 tsk
  • Sukker
    1 tsk
  • Salt
    1 tsk
  • Fennikel
    1 stk
  • Agurk
    1 stk
  • Olivenolie
  • Fennikelfrø
  • Fennikeldild

SÅDAN GØR DU

  • Finhak skalotteløget. Skræl og finhak rabarberne, og kom dem i en gryde sammen med løget. Hæld begge sojasorter, eddike og risvineddike i. Kog op, sænk varmen, og lad det simre i 5 minutter. Hæld derefter over i en anden beholder og køl af.

  • Skær eller snit fenniklen og agurken i tynde skiver. Læg dem i isvand.

  • Krydr rødingen med salt og sukker. Stød de øvrige krydderier groft i en morter. Pensl rødingen med rapsolie og svits den hurtigt med en gasbrænder. Drys krydderiblandingen over. Skær i tynde skiver.

  • Tag fenniklen og agurken op af isvandet og læg dem i en skål. Smag til med olivenolie og fennikel.

  • Læg rødingen i bunden af en dyb tallerken. Top med fenniklen og agurken. Hæld rabarberponzuen over med en ske, og afslut med plukket fennikeldild.

Relaterade produkter