Pighvar med kombusmørsauce, grøn asparges & ramsløg

Publiseret af: Siw Poulsen, 16-09-2025

Er du på udkig efter en luksuriøs middagsopskrift? Prøv denne Japansk-inspirerede pighvar!

Pighvar er en populær fladfisk, der kendetegnes ved sin delikate smag og sit hvide, faste kød. Vi byder på en skøn opskrift, hvor fisken får selskab af friske grøntsager og en smagfuld smørsauce.

En ægte fuldtræffer!

Ingredienser

Pighvar med kombusmørsauce (4 portioner)

  • Kombu
    20 g
  • Lys soja
    0,5 dl
  • Vand
    1 dl
  • Citron, presset
    1 stk
  • Purløg
    20 g
  • Smør, i terninger
    150 g
  • Pighvar
    1 stk
  • Smør
    20 g
  • Salt
  • Grønne asparges
    20 stk
  • Ramsløg
    50 g
  • Salt

SÅDAN GØR DU

  • Mål soja, vand og citronsaft af i en gryde. Tilsæt kombu. Kog op, sænk varmen, og lad det simre forsigtigt i ca. 30 minutter. Si væsken fra, og finhak kombu’en. Hak purløg fint.

  • Skær 4 fine stykker ud af pighvaren (med ben) og krydr med salt. Lad dem trække i 20 minutter ved stuetemperatur.

  • Varm smør op i en stegepande. Steg pighvaren sprød på begge sider, mens du øser med smørret. Når pighvaren begynder at være færdig, tilsæt asparges og ramsløg på panden.

  • Kog kombu-væsken op. Tilsæt smørret i tern, mens du pisker. Kom kombu og purløg i lige til sidst.

  • Anret pighvar, asparges og ramsløg på tallerkener. Afslut med kombusmørsaucen.

Relaterade produkter