Præsenteres af:
Varier fredagssnacksene! At lave tørrede æblechips er en fremragende måde at udnytte årets frugthøst på.
Kartoffelchips er fantastiske, men nogle gange kan det være sjovt at prøve noget nyt. Her er en skøn opskrift på sprøde æblechips, der både byder på sødme og syre. Du kan selv vælge, om du vil spise chipsene som aftensnack, knuse dem over en rygende varm skål suppe, eller pakke dem ind og give dem som en lille lækker gave.
INGREDIENSER
4-5 små æbler
2 spsk olivenolie
1 citron
2 spsk flormelis
1 spsk kanel
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 125 grader.
Skyl og fjern kernehuset fra æblerne. Skær æblerne i tynde skiver ved hjælp af en mandolin. Fordel skiverne på bageplader med bagepapir. Pensl dem med olivenolie og pres citronsaft over.
Bland flormelis og kanel. Drys derefter blandingen over æbleskiverne, brug gerne en tesigte.
Tør æblechipsene i ovnen i ca. 45 minutter, maksimalt to bageplader ad gangen. Lad chipsene køle af på bagepladen inden servering.