Temaki – sushi-tacos

Publiseret af: Siw Poulsen, 08-09-2025

Synes du, at hjemmelavet sushi virker besværligt? Prøv vores opskrift på temaki. Sushi har aldrig været enklere – eller sjovere!

Glem besværet med nigiri og makiruller. Temaki, eller sushi-tacos, er en afslappet variant af sushi, der er perfekt at servere til familie eller venner. Lad gæsterne vælge deres favorit­ingredienser og bygge deres egne sushi-tacos! Opskriften kombinerer frisk ørred, perfekte sushiris, smørstegte kantareller, kålrabi-gari og sojamayonnaise.

Japanske tacos – med et scandinavisk twist!

Ingredienser

Temaki (4 portioner)

  • Sushiris, kogt
    0,5 l
  • Rå fisk (helst ørred eller sandart)
    400 g
  • Kantareller (alternativt østershatte)
    250 g
  • Smør, til stegning
  • Agurk
    0,5 stk
  • Noriark
    12 stk
  • Purløg
    1 bundt
  • Saltblade
    12 stk
  • Shisoblad (alternativ - karse, koriander eller kørvel)
    6 stk
  • Furikake (alternativ - ristede sesamfrø)
    3 spsk

Hurtig kålrabi-gari

  • Kålrabi, skrællet og høvlet
    ca 2–3 dl
  • Ingefær, skrællet og revet
    ca 2 spsk
  • Sushi-su
    1 dl

Sojamarinade

  • Mayonnaise
    2 dl
  • Soja
    1 spsk
  • Sesamolie
    2 tsk

Til servering

  • Lakserogn eller løjrom
  • Soja
  • Spiselige blomster
  • Shichimi togarashi (valgfrit)

SÅDAN GØR DU

Tilbehør

  • Kog risen efter anvisningen på pakken.

  • Læg ingredienserne til kålrabi i en gryde. Varm op ved lav varme i et par minutter, indtil kålen bliver blød. Lad det køle af.

  • Rens og trim kantarellerne. Varm en pande op med smør. Steg svampene ved middel varme, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt purløg mod slutningen og vend rundt.

  • Pluk salatbladene, skyl og tør dem. Skær agurken i aflange stave. Del noriarkene i halve.

  • Bland ingredienserne til sojamayonnaisen.

Ørred

  • Skær fisken i ca. 0,5 cm tykke skiver eller i 2 x 2 cm store tern.

  • Tip! Hav en skål med vand ved siden af, så du kan fugte knivbladet ind imellem og få et skarpere snit.

Servering

  • Anret alt tilbehør på fade og i små skåle, så det bliver nemmere at samle temakierne.

  • Start med at lægge ris på et noriark. Drys furikake over og læg lidt sojamayonnaise på. Fortsæt med at fylde de ønskede ingredienser på og rul noriarket til et kræmmerhus.

  • Top med rogn, soja, et par spiselige blomster og eventuelt et nip shichimi togarashi.

  • Tip! Temaki smager bedst, mens noriarket stadig er sprødt, så det er bedst at samle og servere dem med det samme.

Relaterade produkter