Pocheret Ørred med gule beder, brunet smør-hollandaise & svedet grønkål

Publiseret af: Siw Poulsen, 08-09-2025

Byd på ørred! En ret, der er lige så elegant som den er nem at lykkes med.

Der findes mange måder at tilberede ørred på. Her kommer et godt tip: at pochere fisken i en smagfuld lage af hvidvin og krydderier. Tilføj en cremet hollandaise, nogle søde gule beder og lidt svedet grønkål – så har du opskriften på en perfekt balanceret hovedret.

Et must at prøve her i efteråret!

Ingredienser

Pocheret ørred (4 portioner)

  • Ørredfileter
    2 stk
  • Hvidvin
    3 dl
  • Vand
    2 dl
  • Peber
    0,5 tsk
  • Fennikelfrø
    0,5 tsk
  • Dildfrø
    0,5 tsk
  • Salt

Brunet smør-hollandaise

  • Æggeblommer
    2 stk
  • Smør
    200 g
  • Citron
    0,5 st
  • Salt

Svedet grønkål

  • Grønkål
    4 stilke
  • Madolie
    1 spsk
  • Salt

Øvrigt

  • Gule beder
    8 stk
  • Spiselige blomster

SÅDAN GØR DU

Gule beder

  • Kog de gule beder møre i saltet vand. Tag dem op af gryden og lad dem køle af.

  • Pil bederne med hænderne og skær i både før servering.

Brunet smør-hollandaise

  • Brun smørret og lad det køle af til ca. 80 grader.

  • Slå æggeblommerne ud i en sauteuse. Pres citron i og tilsæt salt. Varm op ved svag varme og pisk æggeblommerne, indtil de begynder at tykne. Tag sauteusen af varmen.

  • Hæld smørret i en tynd stråle under kraftig piskning. Fortsæt med at piske, indtil du er tilfreds med konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.

Pocheret ørred

  • Bland hvidvin, vand, salt og krydderier i en gryde. Kog op.

  • Læg Ørred fileterne i, læg låg på og stil til side. Lad fisken trække i ca. 10–15 minutter, afhængigt af tykkelse.

  • Tag fileterne op og fjern skindet før servering. Del hver filet i to.

Svedet grønkål

  • Skyl grønkålen. Riv bladene af stokken og riv dem i mindre stykker. Massér olie og salt ind i.

  • Varm en stegepande op til højeste temperatur. Steg grønkålen, indtil den får farve.

Servering

  • Læg en klat hollandaise i bunden af tallerkenen. Placer et stykke fisk ovenpå og fordel de gule beder rundt omkring. Placer grønkål og afslut med spiselige blomster.

Relaterede produkter