Sprød kylling med syrlig sirupssauce og panzanella-salat

Publiseret af: Siw Poulsen, 09-09-2025

Træt af tørre kyllingefileter? Følg vores opskrift og stegetips for at få sprøde kyllingelår med saftigt og mørt kød.

Kylling er en sand middagsfavorit – og med god grund. Kødet er både velsmagende og magert, og kan varieres i det uendelige. Her serverer vi den sprødstegt kyllingelårfilet, perfekt balanceret med en syrlig sauce og en sprød salat.

En ny kyllingeret at forelske sig i!

Ingredienser

Kylling (4 portioner)

  • Kyllingelår med skind
    800 g
  • Salt og peber
  • Rapsolie
    2–3 spsk
  • Smør
    1 spsk
  • Hvidløgsfed
    2–3 stk
  • Et par kviste timian
  • Citronskal

Lime- og ahornsirupssauce

  • Kyllingebouillon
    1 dl
  • Limejuice
    2 spsk
  • Ahornsirup
    2 spsk
  • Usaltet smør
    1 spsk
  • Hakket persille, koriander og/eller basilikum

Panzanella-salat

  • Landbrød
    6 skiver
  • Tomater, grovhakkede
    2 klaser
  • Agurk, grovhakket
    0,5 stk
  • Rødløg, skiver
    1 stk
  • Bladselleristænger, snittet
    3 stk
  • Hvidløgsfed, finhakket
    2 stk
  • Basilikum, fint strimlet
    1 bundt
  • Rødvinseddike
    3–4 spsk
  • Olivenolie (extra virgin)
    0,5 dl

SÅDAN GØR DU

  • Tænd ovnen på 225 grader. Del eller riv brødskiverne i grove stykker. Bag dem i ovnen i ca. 10–15 minutter, indtil de er gyldne udenpå og bløde indeni. Du kan også riste skiverne i en brødrister og dele dem bagefter.

  • Tør kyllingen af med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en rustfri pande op til medium temperatur (6 eller 7 på en god induktionskogeplade). Hæld olie i, og fordel den jævnt i panden.

  • Læg kyllingen på panden med skindsiden nedad. Lad den stege uden at røre ved den i ca. 20 minutter. Det skal syde og småpoppe jævnt og roligt på panden, mens du steger.

  • Når det er faldet til ro på panden (efter ca. 20 minutter), vend kyllingen, så kødsiden vender nedad. Tilsæt smør, hvidløg, timian og citronskal. Steg yderligere 3–5 minutter, mens du øser fedtet over kyllingen.

  • Læg kyllingen over på et fad med skindsiden opad. Lad det overskydende fedt blive tilbage på panden.

  • Tilsæt bouillon, limesaft og ahornsirup på panden. Kog op, og lad saucen reducere. Pisk en spiseskefuld smør i for at samle den. Afslut med hakkede krydderurter.

  • Forbered grøntsagerne, og læg dem i en skål. Tilsæt hvidløg og basilikum. Bland brødstykkerne i lige inden servering, og vend salaten med olie og eddike.

  • Server kyllingen med det samme, sammen med saucen og salaten.

Stegepande tips!

Det er vigtigt, når du steger kylling, at tørre kødet grundigt af inden stegning og bruge en tilstrækkelig varm pande. Hvis overfladen ikke er tør nok, og panden ikke er varm nok, vil kødet koge i stedet for at stege.

Ved at stege i en rustfri pande, kan du opnå en smukt gyldenbrun overflade. En ubelagt stegepande fungerer lidt som en grill – i starten kan råvaren sætte sig fast, men så snart porerne lukker sig, slipper panden igen.

Relaterade produkter