SÅDAN GØR DU
Chiligryde
Skræl og del perleløget i både. Skræl hvidløget. Fjern stilken på chilifrugterne. Hvis du vil have en mildere gryde, fjerner du også frøene og det hvide på chilifrugten.
Læg løget sammen med tørret chili i en kasserolle. Tilsæt vand, og lad det koge i mindst 15 minutter.
Tag kasserollen af. Sigt væsken af, men gem ca. 2 dl, som du hælder i en mikser. Tilsæt chili og løg sammen med paprikapulver, oregano, spidskommen og kryddernellike. Krydr med salt og peber. Miks det til en glat marinade.
Skær kødet i store tern. Læg det i en gryde. Tilsæt marinaden, og fyld på med vand, til det dækker kødet. Læg laurbærbladene og kanelstangen i. Kog ved lav varme under låg i ca. 4-6 timer. Træk kødet fra hinanden, og lad det koge i yderligere en time.
Tag gryden af. Tag laurbærbladene og kanelstangen op.
Taco
Varm en belagt stegepande til jævn temperatur. Dyp en tortilla i chiligryden, og ryst overflødig væske af. Læg tortillaen i stegepanden, og drys ost over, ca. 1-2 tsk. Dyp yderligere en tortilla i gryden, ryst af, og læg den over den anden tortilla.
Steg tortillaen, til den er gyldenbrun, i ca. 30 sek. Vend og steg den i yderligere 30 sek., til osten er smeltet. Gør det samme med de andre tortillaer.
Fyld alle tortillaer med kød fra gryden. Tilsæt hakket løg og koriander på toppen. Hæld saucen, der bliver tilovers, i en skål. Server tacoen med sauce og limebåde.