Præsenteret af:
Lyst til en smagfuld risotto? Gør som kokken Filip Poon, og skift risene ud med nøgen havre. Så får du både en fyldigere smag og et mere holdbart måltid.
Har du hørt om nøgen havre? Det er en gammel, ubehandlet havresort, som oprindeligt kommer fra Asien. Nøgen havre indeholder mere energi end almindelig havre og har desuden en fyldigere smag. Her serverer Filip havren i en cremet risotto med zucchini, grønne ærter og urter.
INGREDIENSER
(2 portioner)
1 skalotteløg, finhakket
1 dl hvidvin
2 dl nøgen havre
ca. 1 l grøntsagsbouillon
2 dl ærter
1 dl parmesan, revet
2 spsk. smør
0,5 stk. zucchini
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. champagneeddike
Salt og peber
Friske urter
SÅDAN GØR DU
Varm olie op i en kasserolle. Steg skalotteløget i ca. et minut. Tilsæt nøgen havre og vin. Lad vinen koge ind.
Hæld halvdelen af bouillonen i kasserollen. Lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. Tilsæt mere bouillon, og kog indtil risen begynder at blive blød, ca. yderligere 10-15 min. Tilsæt ærter, og lad det koge, til der kun er en smule bouillon tilbage. Tilsæt smør og parmesan. Krydr med friskkværnet salt og peber. Rør rundt og smag til.
Riv zucchinien i tynde skiver på en mandolin. Bland en dressing af rapsolie og champagneeddike. Server risottoen med zucchini og friske urter.