Hvilken temperatur skal vinen have? Ja, det afhænger helt og holdent af hvilken type vin, du har i flasken. Vi lærer dig at temperere rødvin og hvidvin - og hurtigkøle bobler!
Præcis som en drink eller et glas sodavand ikke smager særlig godt varmt, smager vine også mere eller mindre godt ved forskellige temperaturer. Vinens aromaer, som har stor indflydelse på smagsoplevelsen, træder bedre frem ved den rette temperatur. Oftest er fejlen, at vi serverer hvidvine for varme og rødvine for kolde.
Her er nogle tommelfingerregler og tips til redskaber, der giver dig en bedre vinoplevelse.
Rødvin
● Sæt vinen i køleskabet 30 minutter før servering.
● Server rødvin ved 14-16 grader.
Hvidvin
● Tag vinen ud af køleskabet 30 minutter før servering.
● Server hvidvin ved 8-13 grader.
Bobler & ROSÉ
● Tag vinen ud af køleskabet 10 minutter før servering.
● Server mousserende vin og rosévin ved 7-9 grader.
VINTERMOMETER
For at vide, hvilken temperatur vinen har, kan du bruge et termometer, som du sætter rundt om flaskens hals.
Se produkttips
VINKØLER
Hvis du er usikker, så server vinen lidt køligere, da den hurtigt opvarmes i glasset, når du hælder op. Hold den resterende vin i flasken kølig med hjælp fra en vinkøler.
Se produkttips
ISSPAND
Har du glemt at sætte boblerne på køl? Køl dem hurtigt ned ved hjælp af en isspand. Alt du skal gøre, er at tilføje is, vand og et par spiseskefulde salt i kassen. Saltet sænker frysepunktet og køler drikken hurtigere ned.
Se produkttips