Kiritsuke 24 cm
Art. Nr: G-106Kiritsuke fra Global, 24 cm.
Den japanske knivmodel kiritsuke er en blanding mellem en grøntsagskniv og en fiskekniv. Ifølge traditionen bruges kniven af køkkenchefen, som et tegn på status, da den anses for at være sværere at mestre end andre knive. En fantastisk knivmodel som i princippet kan anvendes til alt, når du lærer den at kende.
GLOBAL
Global, eller Global Classic, er den bredeste og mest kendte Global Series. Serien omfatter en række skarpe knivmodeller, lige fra kødøkser til fleksible filetknive, grøntsagshakkere og små skrælleknive. Knivene er fremstillet i et lag stål og kan genkendes på skaftet med de sorte prikker. Serien indeholder også redskaber og tilbehør, der hjælper dig med at holde dig skarp i køkkenet.
Garantivillkor
Tre år fra indkøbsdato - kvittering med dato skal forevises. Skader på æg eller spids erstattes ikke. Her henviser vi til nærmeste professionelle sliberi. Garantien omfatter ikke Globals tekstiler, for dem gælder købsloven. Det betyder, at du har ret til at reklamere forudsat, at rådene om vedligeholdelse er blevet fulgt.
VEDLIGEHOLDELSE AF GLOBALKNIVE
En fabriksny Globalkniv er ekstremt skarp. Præcis så skarp, som du ønsker, at en køkkenkniv skal være. Men for at din kniv kan fortsætte med at præstere på samme niveau, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.
RENGØRING
Sørg altid for at vaske din kniv op. Vask kniven op i hånden med vand og lidt opvaskemiddel, så snart du er færdig med at bruge den, og tør den med et viskestykke. Du må aldrig vaske en Globalkniv i opvaskemaskinen – det har hverken kniven eller maskinen godt af. Opvaskemaskinens kurve kan blive ødelagt, og opvaskemidlet kan forårsage rust på kniven.
UNDERLAG
Brug et underlag, der er skånsomt mod kniven, f.eks. Globals skærebrætter af træ, plast eller sukkerrør. Det er vigtigt, at underlaget er blødt. Hvis skærebrættet er hårdere end kniven, vil kniven tage skade.
SLITAGE
Prøv at undgå at slide knivsæggen unødigt. Brug bagsiden af kniven, når du skraber skærebrættet rent, så æggen ikke bliver sløv. Undgå også at skære i frosne råvarer eller hårde knogler.
OPBEVARING
Globalknive bør ikke ligge og gnide mod hinanden i bestikskuffen. Det bedste er at opbevare dem i en knivtaske, en knivblok eller på en magnetliste. Hvis du bruger en magnetliste, skal du placere kniven på listen med ryggen først for at undgå skader.
VEDLIGEHOLDELSE
For at opretholde en skarp æg er det nødvendigt at skærpe kniven med jævne mellemrum. Hold din Globalkniv i god stand ved at trække den hen over et strygestål eller igennem en vådsliber en gang eller to om måneden. Hvis kniven ikke bliver skarp nok med strygestålet eller vådsliberen, er det nødvendigt at omslibe kniven. Du kan vælge at gøre det selv med en slibesten eller aflevere kniven hos en erfaren sliber. Husk, at japanske knive skal have en vinkel på 10-15 grader.
DELA DINA BILDER MED SUNDQVIST
Tagga #yesSundqvist så kanske dina bilder blir visade här.