SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen til 160 grader. Del spidskålen på langs. Opvarm olie i en pande ved middel varme. Steg kålen med snitsiden nedad, indtil den får en fin farve. Vend kålen og krydr med salt. Tilsæt en klat smør i panden og hæld det over kålen. Sæt derefter panden i ovnen i ca. 15 minutter. Hvis du ikke har en ovnsikker pande, kan du bruge en bradepande eller bageplade. Lad kålen køle lidt af, inden den serveres.
Hak hvidløget fint. Smelt smør i en pande. Tilsæt pankostrøbrødet og hvidløget og steg, indtil brødet får en gyldenbrun farve. Krydr med salt. Læg det på et stykke papir, så overskydende fedt kan løbe af.
Hak skalotteløget fint. Bring eddike, sukker og vand i kog, og tilsæt løget. Lad det trække i ca. 30 minutter. Brun smør i en gryde, indtil det får en gyldenbrun farve og dufter nøddeagtigt. Hak persillen fint. Ved servering, bland det brune smør med skalotteløget og den hakkede persille.