Byd på kåldolmere med asiatisk twist! Med fyld af smagfuldt flæskekød, ingefær, hvidløg og chili løftes denne husmandsklassiker til næste dimension.
Kåldolmere er en elsket klassiker i det danske køkken, men nogle gange kan det være sjovt at eksperimentere med nye krydderier og smagsgivere. Hvorfor ikke prøve vores Asieninspirerede opskrift? Her serveres de krydrede kåldolmere med sesamfrø, koriander og en lækker sojasovs.
Klassiskt og nyt i en smagfuld kombo!
INGREDIENSER
Kåldolmere (4 portioner)
1 stk. savojkål
500 g flæskekød
3 fed hvidløg
5 cm ingefær
2 forårsløg
1 chili
1 spsk sesamolie
2 spsk soja
1 æg
1 teskefuld majsstivelse
Salt og peber
Smør
Sirup
Dip
3 spsk soja
2 spsk sesamolie
1 teskefuld limejuice
2 spsk koriander, finhakket
1–2 teskefuld chiliflakes
Til servering
Koriander, finhakket
Sesamfrø
Kogt ris (valgfrit)
SÅDAN gør du
Forvarm ovnen til 200 grader. Kog en stor gryde med let-saltet vand. Fjern bladene fra kålhovederne og kog dem i 2–3 minutter. Skyl bladene i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær den grove stilk af kålbladene.
Skræl og riv hvidløget og ingefæren fint. Trim og skær forårsløgene i strimler. Hak chilien fint. Bland alle ingredienserne og flæskefarsen sammen med sesamolie, soja, æg og majsstivelse. Smag til med salt og peber.
Fordel farsblandingen på kålbladene og rull dem sammen til små dolmer. Varm lidt smør op i en pande ved middelvarme. Steg kåldolmerene på alle sider, indtil de får lidt farve. Læg dem i et ovnfast fad og hæld lidt sirup over dem. Bag kåldolmerene i oven i ca. 25 minutter.
Bland alle ingredienserne til dippsaucen.
Strø koriander og sesamfrø over kåldolmerene ved servering. Nyd dem sammen med dippsaucen og eventuelt lidt ris.