Kan du ikke få nok af jordbærdesserter? Så vil du elske den svenske kok Louise Johanssons opskrift! Her serveres bærrene sammen med peber, citron og hjemmelavet is.
Pebret jordbær? Ja, du læste rigtigt. Jordbær og sort peber er en lige så overraskende som fantastisk kombination. Det smager allerbedst, hvis du serverer bærrene sammen med hjemmelavet is lavet på kondenseret mælk, men det er selvfølgelig også helt fint med købt vaniljeis, hvis du har travlt.
INGREDIENSER
Jordbær (4 portioner)
500 g. jordbær
Skal og saft fra 1 citron
1 tsk. friskkværnet sort peber
Is på kondenseret mælk
5 dl. piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
sådan gør du
Start med isen cirka 6 timer før servering. Pisk fløden let, den skal have en konsistens, så den lige akkurat falder af skeen. Vend den kondenserede mælk i og pisk, indtil konsistensen er cremet, og du kan forme "bølger". Hæld blandingen i en brødform og lav et fint mønster på toppen. Frys det ned.
Fjern stilkene fra jordbærrene og del dem i kvarte. Riv citronskal og pres citronsaft over bærrene. Smag til med friskkværnet sort peber og vend rundt.
Top isen med jordbær og lidt mere friskkværnet sort peber.