En mellemting mellem råraka og Janssons – det er Sebastian Gibrands bedste bidrag til julebordet. Opskriften er lige så lækker som genial!
En klassisk Janssons fristelse er altid en sikker vinder, men nogle gange kan det være dejligt med lidt fornyelse. Hvorfor ikke prøve Sebastian Gibrands råraka med ansjos-smag til jul? Du kan enten servere rårakaen som en del af buffeten eller skære den ud i små bidder til julehyggen.
INGREDIENSER
(4 portioner)
5 stk. faste kartofler
Smør
Salt og peber
Creme fraiche med ansjos
1 dl creme fraiche
2 tsk ansjoslage
Tilbehør
2 små røde stegeløg
4 ansjosfileter
1 spsk fintskåret purløg
Løgblomster
Dildkviste
sådan gør du
Skræl og riv kartoflerne. Klem væsken ud. Smelt smørret på en stegepande. Form kartoflerne til en pandekage, og steg den i ca. 3–4 minutter, eller indtil den er gylden og sprød i kanterne. Vend den, og steg på den anden side. Krydr med salt og peber.
Hæld creme fraichen i et kaffefilter. Lad det dryppe af i køleskabet natten over eller i et par timer. Smag creme fraichen til med ansjoslage.
Skræl og skær løget i tynde skiver på en mandolin. Pynt rårakaen med løgskiver, ansjos, dild, purløg og blomster.