En grønnere jul er en bedre jul! Louise Johansson foreslår en dejlig vegansk tærte til julebuffeten, som får farve og smag fra gulerødder i forskellige nuancer.
En gulerodstærte er et fint indslag på julebordet! Louise Johanssons tærte får ekstra farve ved at blande de klassiske orange gulerødder med gule, røde og lilla. Vil du have en vegansk version? Det eneste, du skal gøre, er at udskifte creme fraiche og ost med veganske alternativer.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Tærte
1 pakke (250 g) færdig tærtedej, rund
2 dl creme fraiche
100 g revet ost
2 knivsp. salt til ostecremen + 2 knivsp. salt til pensling
2 knivsp. friskkværnet sort peber
600 g gulerødder i forskellige farver
1 spsk. olivenolie til pensling
Grønkålssalat
200 g grønkål
2 spsk. olivenolie
2 knivsp. salt
0,5 citron
1 granatæble
1 dl valnødder, hakket og ristet
SÅDAN GØR DU
Sæt ovnen på 175 grader, varmluftseffekt. Læg tærtedejen i en tærteform, og stik hul i bunden. Bland creme fraiche, ost, salt og peber, og fordel det i tærtebunden.
Skræl og skær gulerødderne i tynde skiver på en mandolin. Form en ”rose” af gulerødder i forskellige farver, og læg den i midten af tærten. Fortsæt med flere gulerødder rundt om rosen, sådan at hele tærteformen fyldes op. Pensl gulerødderne med olie og salt. Bag i ca. 35 minutter, til gulerødderne er gennembagt. Lad den afkøle.
Tag bladene på grønkålen af, og hak stilkene. Bland med olie og salt. Riv citronskrællen, pres citronsaft, og bland med grønkålen.
Del granatæblet, og fjern granatæblefrøene. Top grønkålen med granatæblefrø og valnødder. Server gulerodstærten med salaten.